Entries by admin

Славе Билјан ја доби престижната награда
Business Elite’s “40 Under 40”

БИЛЈАНОВИ СЕ ЗАКИТИ СО УШТЕ ЕДНА НАГРАДА – управителот СЛАВЕ БИЛЈАН ја доби наградата Business Elite „40 UNDER 40“ Наградата Business Elite е дел од Global Top Brands Awards кои поаѓаат од идејата за препознавање на најуспешните бизнис луѓе од целиот свет и нивно поврзување со цел да им се овозможи дополнително проширување на нивните […]

МИНИСТЕРОТ ДИМКОВСКИ, ДИРЕКТОРОТ БАБОСКИ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МЕРКО ВО ПОСЕТА НА БИЛЈАНОВИ

Димковски и Бабовски во Струга: Со инвестициите преку ИПАРД 2, до поголема конкурентност и извоз на земјоделските производи Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, државниот секретар Нефрус Челику и градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, денеска го посетија капацитетот […]

Stronger Local Businesses for the Global Market Challenge – Milieukontakt Makedonija

Основна мисија на Месната индустрија БИЛЈАНОВИ е преку пласман на производи со врвен квалитет да се задоволат преференциите на потрошувачите.Основна визија е брендот БИЛЈАНОВИ да стане пошта препознатлив по врвниот квалитет на месните производи. ПортфолиоМесната индустрија БИЛЈАНОВИ ДОО е основана во 2012 година од семејството со најстара месарска традиција во Струга започната од Коста Билјан во втората половина на […]

ИНТЕРВЈУ НА ДИРЕКТОРОТ СЛАВЕ БИЛЈАН ЗА РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА

Славe Билјан има месна индустрија за преработка на месни производи. Од мала семејна фирма, нивната компанија прераснува во препознатлив бренд, а производите се дистрибуираат низ целата држава. Од 2012 година досега, два пати користеле средства од ИПАРД програмата, за технолошка модернизација и за отстранување на тесните грла во производство. „Навистина е тежок патот за добивање […]

БИЛЈАНОВИ: ИПАРД искуствата споделени со претставници од Европската Комисија и националните агенции од Балканот и Турција

Месната индустрија БИЛЈАНОВИ – Струга, по покана од Regional Rural Development Standing Group (SWG RRD), учествуваше на работилница посветена на јавните повици за ИПАРД II во земјите од Балканот и Турција. На работилницата која се одржа од 10-12 aприл, во Беќиќи, Црна Гора, учествуваа претставници од Европската Комисија, како и претставници од министерствата за земјоделство […]